Back to top

La xafogor evidencia l'arribada de l'onada de calor a Catalunya

Es recomana hidratar-se amb freqüència, evitar sortir al carrer en hores de molt sol i ventilar la casa durant la nit

El govern de la Generalitat alerta de les altes temperatures que es preveuen per aquests dies i ha fet una crida a la població perquè extremi les precaucions. Tot i que els territoris més afectats són Catalunya central i les comarques de Ponent, l'augment de temperatures també s'ha notat al Camp de Tarragona, sumades a l'arribada de pols sahariana. 

Principals recomanacions

En aquest sentit, el Govern ha llançat una campanya amb diverses recomanacions per saber com hem d'actuar davant d'aquesta onada de calor per evitar qualsevol cop de calor. Les principals recomanacions són fer esforços físics només a primera hora del matí o al vespre i abaixar les persianes de casa a les hores de més sol. A més, cal tenir especial cura de les persones amb malalties cròniques, infants i gent gran perquè són més propenses a patir els efectes de l'onada de calor.

Força normalitat

Tot i les recomanacions, el costum de passejar i anar a la platja en les hores de màximes temperatures, sembla que no canviarà aquest estiu. Molts vianants també han aprofitat aquestes franges per fer esport físic, tot i que les autoritats ho desaconsellen.

La Generalitat ha reforçat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el servei del 061 Salut Respon.

Paraules clau:

Notícies relacionades