Back to top

La zona sud de Reus tindrà adscripció escolar triple

L'Ajuntament ha definit que, en els pròxims dos anys, mantindran l'adscripció doble a la zona nord de la ciutat i afegir la triple a la part sud. Busquen garantir que els alumnes vagin a algun dels centres de la seva preferència.
La zona sud de Reus tindrà adscripció triple.

Després que la setmana passada fonts del Departament d'Ensenyament confirmessin que l'adscripció única per a aquest curs, a Reus, queda aturada, ara l'Ajuntament de Reus ha presentat la nova proposta d'adscripció escolar a directors i pares de diversos centres. En una reunió mantinguda amb representants de les dues institucions, aquest dimarts a la tarda, directors de centres d'ensenyament i pares han rebut la nova fórmula.

La voluntat és mantenir la doble adscripció a la zona nord de la ciutat i ampliar les opcions a tres en la part sud de la ciutat, a l'hora d'escollir el centre de secundària. La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus, Maria Dolors Sardà, ha explicat que 'd'aquesta manera volem garantit l'equitat i que tothom tingui una plaça en un centre adscrit'.

Han garantit que aquesta proposta l'aplicaran per aquest i el vinent curs. Tot i això, la incertesa d'una possible adscripció única continua a l'aire, a mitjà termini. 'Hi ha la voluntat de fer una comissió per tal de poder treballar aquest tema i, en aquesta, també hi entrarien els pares', ha afegit Sardà.

Cal recordar que desenes de pares s'havien oposat a l'adscripció única. Una decisió que venia donada ja que la promoció, nascuda al 2006, és molt elevada en nombre d'alumnes i molts s'haurien pogut quedar sense les seves preferències.

Paraules clau: