Back to top

L'ACA proposa reaprofitar les aigües residuals a través d'una planta de regeneració a Reus

La proposta s'ha plantejat en una nova reunió de la Taula del'Aigua del Siurana per poder alliberar un cabal ecològic per al riu Siurana el triple de l'actual i garantir un abastament d'aigua per a la comarca del Priorat.

Després d'un any i mig de pausa i moltes peticions dels diferents agents implicats, la Taula del Siurana s'ha reprès i ho ha fet amb propostes en l'ordre del dia. Entre els objectius més urgents hi ha el de definir un cabal ecològic pel riu Siurana on l'Agència Catalana de l'Aigua proposa triplicar el que actualment s'està alliberant al riu, i passar dels 20 l/s a 60.

Aquesta possible solució implicaria implementar un sistema de reutilització d'aigües residuals a través d'una planta de regeneració d'aigua que se situaria a Reus, una mesura que des de l'ACA veuen necessària, no només per solventar el problema del Siurana i d'abastament d'aigua a la comarca del Priorat, sinó com a mesura més sostenible pel reaprofitament d'aquest recurs en el context del canvi climàtic.

Ara toca posar-se d'acord

Ara els diferents agents implicats, com la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, l'Ajuntament de Reus i les entitats ecologistes com GEPEC-EdC i la Plataforma pel Riu Siurana, entre d'altres, han de fer els deures i tenen tres setmanes per estudiar la proposta de l'ACA i ajustar-la, si escau, a les seves necessitats. De fet, ho hauràn de fer abans del 22 de desembre, data que la Confederación Hidrografica del Ebro ha donat perquè els diferents actors es possin d'acord per establir un cabal ecològic pel Riu Siurana.

Taula del Siurana

Definir un cabal ecològic pel riu Siurana, però no és l'única qüestió que la Taula del Siurana té marcat coma objectiu. Garantir un abastament d'aigua a tota la comarca del Priorat, i garantir el recurs a la vinya i a l'agricultura també són uns punts molt necessaris a tractar.

Paraules clau:

Notícies relacionades