Back to top

L'ACA vol invertir 8 milions d'euros per regenerar aigua per la Comunitat de Regants

L'organisme té previst construir una planta de regeneració d'aigües residuals a la depuradora del sud de la ciutat. Una planta que permetria regenerar aproximadament sis hectòmetres cúbics, que servirien per cobrir el consum anual de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes

Des del temporal Glòria, el Camp de Tarragona no ha viscut cap episodi important de pluges. Això ha deixat sota mínims els pantans de Riudecanyes i Siurana, sense arribar cap dels dos actualment al 10% de la seva capacitat. Aquestes reserves deixen a la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes en una situació límit de cara a poder garantir, com a mínim, un part de les 12 setmanes habituals de reg per temporada.

En aquest sentit, l'Agència Catalana de l'Aigua treballa en una possible solució a llarg termini: invertir 8 milions d'euros en una planta de regeneració d'aigües residuals a la depuradora de Reus que permetria reaprofitar sis hectòmetres cúbics d'aigua, aproximadament el consum anual de les 4.000 hectàrees de reg. De fet, ja fa quatre anys, el GEPEC denunciava que aquesta era la quantitat d'aigua que la depuradora abocava al barranc de Mas Calvó i de Barenys. El problema principal a hores d'ara, però, és trobar un espai on emmagatzemar l'aigua.

L'ACA, que preveu aprovar el pla de Gestió que inclou aquest projecte en un marge d'un mes, també ha de treballar com es gestionaria aquesta aigua i quines infraestructures actuals de la Comunitat de Regants es podrien fer servir per fer arribar l'aigua fins als terrenys que en tenen dret d'ús. De moment, però, el principal inconvenient continua sent disposar d'un espai adequat i prou gran per emmagatzemar l'aigua que regeneraria aquesta nova planta.

Paraules clau:

Notícies relacionades