Back to top

L'accés al padró o al món laboral centren el debat de Reus Refugi

Junts, Esquerra, PSC, la CUP, ARA Reus, En Comú Podem i Reus en Moviment han respost a la convocatòria de Reus Refugi aquest dimecres al vespre per conèixer de primera mà les problemàtiques que pateix la gent migrada a la ciutat.

El Centre Cívic del Carme ha acollit aquest dimecres al vespre la primera taula rodona en format debat d'aquesta precampanya electoral amb vista a les eleccions municipals de finals de maig. Junts, Esquerra, PSC, la CUP, ARA Reus, En Comú Podem i Reus en Moviment han respost a la convocatòria de Reus Refugi per conèixer de primera mà les problemàtiques que pateix la gent migrada a la ciutat.

Un volum de població important, que en la majoria de casos no té dret a vot i que es troba amb moltes dificultats per accedir als serveis bàsics. La iniciativa pretenia presentar un decàleg que vol fer front a situacions de racisme i discriminació institucional i, durant més de dues hores, ha posat sobre la taula les dificultats que continuen tenint avui dia les persones que arriben a casa, malgrat estar establert per llei, per accedir al padró. Un padró que és vital per poder accedir a ajudes, al món laboral o a l'escolarització dels fills i filles de les persones migrades.

L'acte també va donar l'oportunitat d'intervenir al centenar de persones que eren presents a la sala. Unes intervencions que van fer evident les dificultats amb què es troben aquestes persones i la criminalització que afirmen continuar patint a la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades