Back to top

L'acte institucional de la Diada recupera el format prepandèmia

Més de 200 persones, entre representants institucionals, polítics, i de les entitats ciutadanes, han assistit a l'acte institucional de la Diada a Reus.

Cadires separades, mascaretes i gel hidroalcohòlic, però per la resta, com si es tractés d'abans de la pandèmia. L'acte institucional de la Diada, que s'ha tornat a celebrar a la plaça del Baluard i s'ha obert de nou a la ciutadania, ha arrencat amb la música del Quartet Floral i l'ofrena floral dels membres del consistori. Tot seguit l'Orfeó Reusenc ha interpretat El "Cant de la Senyera" i s'han fet els parlaments a càrrec de Carles Pellicer, l'alcalde de la ciutat, i Noemí Llauradó, la vicealcaldessa. La glossa ha anat a càrrec del dr. Josep Murgades Barceló, filòleg.

La reivindicació: l'essència de l'11-S

Pellicer, alcalde de Reus, ha donat la benvinguda als assistents recordant el motiu de la Diada, la lluita per fer de Catalunya un país lliure, i ha fet referència als que continuen exiliats i represalitats per l'Estat. També la vicealcaldessa Llauradó ha tingut unes paraules pels que continuen patint la repressió, i ha apel·lat a l'acord d'amnistia i autodeterminació com els dos grans consensos de país, per aturar la repressió i construir un país sense submissions.

Per la seva banda, el filòleg Josep Murgades, qui ha pronunciat la glossa de la Diada, ha aportat un seguit de reflexions sobre la situació per la que passa Catalunya i les diferents visions nacionals i de l'independentisme que cal que ens plantegem, sobretot en un dia com el d'avui.

Josep Murgades, filòleg de Reus

Després del "Cant dels Segadors", s'ha fet el Ball d'Homenatge a càrrec de Ricard Roig i Laura Roig. I a continuació han arrencat les ofrenes florals de les entitats de la ciutat. L'acte s'ha clos amb un pilar de respecte dels Xiquets de Reus i, novament, el Cant dels Segadors.   

Paraules clau:

Notícies relacionades