Back to top

L'activitat de les estacions de vehicle elèctric a Reus es duplica en un any

En aquests moments, hi ha més de 140 usuaris de vehicles elèctrics a la ciutat. Durant el mes de febrer està previst que entri en funcionament un segon punt de càrrega ràpida a la Riera Miró
Una imatge dels vehicles elèctrics estacionats a Reus

Reus disposa d'una xarxa municipal per al cotxe elèctric amb 19 estacions de recàrrega que permeten connectar de manera simultània fins a 26 vehicles. Actualment l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis compta amb un registre de més de 140 usuaris de vehicles elèctrics, tot i que també hi ha usuaris esporàdics que fan ús de les estacions de recàrrega de la xarxa municipal.

L'activitat dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa municipal ha crescut exponencialment des de la seva estrena a mitjans de 2014, quan es van registrar 317 recàrregues, l'any 2015 la xifra va pujar fins a 2.060 i el 2016 s'ha tancat amb 4.653 recàrregues que equivalen a més de 47.000 hores. Aquest augment es deu a una major demanda i també a la posada en marxa del punt de càrrega ràpida de la plaça del Pintor Fortuny el passat mes de setembre. Durant el mes de febrer està previst que entri en funcionament un segon punt de càrrega ràpida de superfície a l'àrea de zona blava de la Riera Miró.

Des de l’any 2014, la ciutat ha incorporat a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis la infraestructura de recàrrega elèctrica a tota la xarxa d’aparcaments municipals i en algunes zones en superfície. Una aposta per la mobilitat sostenible que continua vigent enguany amb la gratuïtat de recarregar, els descomptes per aparcar als pàrquings municipals i la bonificació del 75% de la quota de l'impost municipal de vehicles.

11 punts per recarregar 26 vehicles alhora
Reus disposa ara de 19 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicades en 11 punts de la ciutat que permeten recarregar de manera simultània fins a 26 vehicles elèctrics. Trobem punts de recàrrega a tots els pàrquings municipals: 4 places a la Llibertat i a La Fira Centre Comercial, i 2 places al Carrilet, Baluard, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran i Oques; a la plaça del Pintor Fortuny, a tocar de l'accés Llovera del pàrquing de la Llibertat; a l'àrea de zona blava de la Riera Miró i el recent punt ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc.

Recàrrega gratuïta 
A partir d'aquest mes de gener, es manté la gratuïtat de la recàrrega però s'activa el pagament del temps d'estacionament dels vehicles, amb un descompte equivalent al 50% sobre el preu establert als pàrquings municipals. Es crea l'abonament "24 hores Vehicle elèctric", que permet aparcar 24 hores en qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal a un preu mensual de 60 euros, que equival a un import màxim dia de 2 euros. A les estacions de recàrrega de superfície ubicades en espais regulats per zona blava, aquest 2017 cal abonar el tiquet d'estacionament corresponent, la recàrrega continua sent gratuïta.