Back to top

L’actor Jordi Bosch obrira la segona part del Prosceni Reddis Bartrina

La conversa serà el dimarts 25 de gener a les 19  h al Teatre Bartrina

El projecte PROSCENI REDDIS BARTRINA obre una nova etapa després de les festes de Nadal amb una nova conversa. Així doncs, el dimarts 25 de gener a les 19 h l’actor de teatre, cinema i televisió, Jordi Bosch, i el periodista, gestor cultural i director del Teatre Auditori de Sant Cugat (2005-2020), Pep Tugues, repassaran la trajectòria teatral de l’actor al Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya i la seva participació en importants produccions teatrals que ha compartit amb directors, actrius i actors catalans.

Reserva d’entrades

Per assistir a les diverses converses cal fer una reserva prèvia de localitats al web del Teatre Bartrina. Tot i ser gratuïtes caldrà adquirir-les a través d’internet o a les taquilles del teatre, però caldrà indicar nom i cognoms, telèfons i correu electrònic, per motius COVID.

El convidat Jordi Bosch

Jordi Bosch i Palacios (Mataró, 1956) és un actor català de teatre, cinema i televisió. Procedent del teatre independent, debutà professionalment l'any 1981 amb l'obra de Dario Fo Mort accidental d'un anarquista. Gran part de la seva carrera es vincula al Teatre Lliure, on ha treballat en nombrosos muntatges dirigits per Lluís Pasqual, Fabià Puigserver o Lluís Homar.

Amb El barret de cascavells de Pirandello (1994) obtingué el Premio Nacional de Teatro i el premi de la Crítica d'aquella temporada. Altres premis els guanyà per obres com Restauració, dirigida per Ariel García Valdés (1990), i Lo desengany (1992). Ha participat en un gran nombre de produccions teatrals on destaquen muntatges com Les noces de Fígaro (1989), L'hort dels cirerers (2000), Fuente Ovejuna (2005), Els jugadors (2011-2012) i Infàmia (2017).

Al teatre Bartrina de Reus hi ha estrenat Fi de partida de Beckett, dirigida per Rosa Novell (2005) i dues produccions del Centre d’Arts Escèniques de Reus: Adreça desconeguda de Kathrine Kressman Taylor (2006) i Carta d’una desconeguda (2007) d’Stefan Zweig , ambdues dirigides per Fernando Bernués.

Conegut popularment a Catalunya per les seves incomptables aparicions en sèries televisives com ara Nissaga de poder, Jet Lag, Majoria Absoluta o La sagrada família i al cinema en papers realitzats a El perquè de tot plegat (1994), La buena vida (1996) o Silencio roto (2000).

El 2019 va protagonitzar La partida d'escacs, de Zweig i l’any 2021 va girar per tota Catalunya, amb d’Emma Vilarasau, La cabra o qui és Silvia? d’Edward Albee. El mes de desembre 2021 va estrenar a Temporada Alta Final de partida, de Samuel Beckett, compartint escena amb Jordi Boixaderas i sota la dirección i versió de Sergi Belbel. Una obra que ja havien protagonitzat l’any 2005, sota la direcció de Rosa Novell, en una versió catalana de Joan Cavallé que es va estrenar al Teatre Bartrina i va ser coproduïda amb el Festival Grec 2005.

Paraules clau:

Notícies relacionades