Back to top

L'acusat d'abusar de 22 menors d'edat en una acadèmia de Reus nega els fets

El professor detingut aquest dimecres ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i aquest dijous al matí ha anat als jutjats per declarar. L'advocat de l'acusat carrega contra la directora de l'escola.

ACTUALITZACIÓ 14.00 H

L'advocat del detingut, Gerard Amigó, ha comparegut al voltant de les 14.00 h davant dels jutjats de Reus. El lletrat ha declarat que el seu client no testificarà davant del jutge fins que les presumptes víctimes ratifiquin la seva denúncia davant del magistrat. Segons ha explicat Amigó, una vegada s'ha fet la denúncia davant dels Mossos, el denunciant ha de ratificar-se davant del jutge per tirar endavant l'acusació. De moment, segueixen a l'espera que el jutge dictamini que el detingut passi a presó preventiva o el deixin en llibertat.

L’exprofessor de Buenafuente’s Actors, detingut aquest dimecres després que 22 noies denunciessin diversos abusos sexuals, ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Reus i aquest dijous al matí ha passat a disposició judicial.

El seu advocat, Gerard Amigó, ha rebut ja l’atestat dels fets. D’aquest document en destaca, que la primera a denunciar el cas de presumptes abusos va ser Maite Buenafuente, la directora de l’escola d’actors, i posa en dubte per quin motiu aquesta denúncia no s'havia produït abans. 

De fet, són molts els comentaris d'antics alumnes de l'escola que asseguren que la directora tenia coneixement dels fets denunciats. Un extrem que Buenafuente negava rotundament aquest dimecres quan assegurava que "en el moment que en vam tenir coneixement vam acomiadar el professor col·laborador i ho vam posar en mans de la justícia". 

Vídeos a la casa del detingut

L’advocat també remarca que, durant els registres a casa del detingut, es van endur ordinadors amb vídeos al seu interior, els quals, cita textualment, 'estan tots compartits i penjats a la xarxa'.

A hores d’ara, la defensa continua estudiant l’atestat, el qual han remarcat que és 'molt ampli'. Per aquest mateix motiu, es desconeix encara si l’acusat d’abusos finalment donarà el seu testimoni aquest dijous o caldrà esperar a divendres. També es desconeix si acceptarà parlar davant del jutge o si s’acollirà al seu dret a no declarar.

Paraules clau:

Notícies relacionades