Back to top

L'administració a porta tancada, complicacions en els ERTO

El col·lapse de l'administració i la gestió telemàtica d'aquests tràmits ha comportat diverses irregularitats en el cobrament de les prestacions. Tot plegat, una situació d'inseguretat per a molts treballadors que, ara, se suma també a la tramitació de l'ingrés mínim vital

Des de l'inici de l'estat d'alarma, són milers els treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), una condició que permet rebre, durant els 6 primers mesos, el 70% de la cotització. En el mateix període, l'administració treballa majoritàriament a porta tancada i de manera telemàtica per reduir la propagació de la covid-19. Un fet que els tècnics apunten com una de les causes principals en la dificultat per cobrar correctament els ERTOs. 

Un altre obstacle són els canvis constants en el format de notificació dels Expedients. Xavier Masdeu, tècnic tributari de la seva pròpia assessoria, anota que ara s'estan començant a obrir oficines amb cita prèvia. La mesura però, és insifucient, ja que les cites són poques i amb terminis desfavorables pels qui fa mesos que no ingressen cap import. 

Els cobraments en excés s'hauran de tornar

Una última casuística és la dels assalariats que ja han tornat al seu lloc de treball i segueixen rebent diners de l'acomiadament temporal. Masdeu adverteix que aquests diners s'hauran de tornar. De fet, a partir d'avui, l'administració espanyola ha començat a notificar tots els errors d'ingrés en excés. Ara l'estat dóna només trenta dies, un cop s'ha rebut l'avís, per retornar els diners

Per bé que les prestacions arriben cada vegada amb més regularitat, encara queda marge per posar ordre al garbuix de gestions a què ara a més, se li suma el cobrament de l'ingrés mínim vital. 

Paraules clau:

Notícies relacionades