Back to top

"L'administració pública ens demana que sortim a caçar pràcticament cada dia"

Així ho afirma Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, qui assegura que els animals s'han apoderat dels conreus durant l'època del confinament, on ells s'han vist obligats a aturar l'activitat.

El confinament va coincidir just amb el final de l'època de caça major a Catalunya i l'inici de la veda, però la pandèmia de la COVID-19 ha endarrerit els permisos de les conegudes com actuacions per danys d'aquest col•lectiu i això s'ha notat en els conreus.

Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, assegura que espècies com el porc senglar, el conill o el tudó, han destrossat arbres, horts i plantacions que afectaran severament les collites d'enguany.

"Aquestes espècies s'han reproduït tant durant el confinament que el primer dia de caça de mitja veda, el 16 d'agost, es van arribar a capturar 20.000 tudons en un dia".

A més a més, vaga

Conscients de la urgència de la situació i del clam que les administracions públiques realitzaven al col·lectiu en cerca de solucions, la Federació Catalana de Caça ha proposat una vaga, la qual continua vigent, contra les actuals lleis que endureixen severament els càstigs als caçadors per les infraccions que es poden cometre en aquesta pràctica. Un fet que implica que les sortides hagin continuat sent molt minses, fins i tot després del confinament.

"No s'han cedit pràcticament permisos d'actuacions per danys. L'aturada ha servit per demostrat que el Parlament de Catalunya no ha adequat la llei als temps actuals, un fet que impossibilita complir-la, ja que ara la muntanya desperta interès a molts més col·lectius que l'any 1970".

El dia 5 de setembre, la Federació Catalana de Caça decidirà en assemblea general si reprèn o no l'activitat com abans del confinament.

Paraules clau:

Notícies relacionades