Back to top

L'adscripció única 'no és la solució' segons les escoles públiques

La Generalitat es manté disposada a escoltar els pares contraris a la mesura però admeten que la decisió que es prengui no agradarà a tothom.
adscripcio unica

Les escoles públiques de Reus es miren de perfil l'adscripció única. Asseguren que a la ciutat hi ha un problema real de segregació que cal combatre, i admeten que s'han de prendre mesures per poder lluitar contra aquesta xacra.

Ara bé, també diuen que l'adscripció potser no és la solució definitiva. Admeten també que, tot i tenir visions diferents de la mesura, aquest és un argument que comparteixen. 

La Generalitat obre la porta al diàleg

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona respon als pares i mares de Reus contraris a l'adscripció única que es planteja des de la Generalitat. Jean Marc Segarra diu que encara no s'ha pres cap decisió, però deix entreveure que la que es prengui no agradarà a tothom. En un discurs alineat amb el del regidor d'educació de l'Ajuntament de Reus, el govern català té previst de reunir-se amb les AMPES en els pròxims dies.

Pares i mares contraris

Diverses Associacions de Pares i Mares de diferents escoles de Reus redacten un manifest contra l'adscripció única. Després de reunir-se a l'escola La Vitxeta ara fa un parell de setmanes, busquen la fórmula per sumar el màxim consens possible entre tot el teixit educatiu a la ciutat per rebutjar una mesura que consideren que no aconsegurià l'efecte perseguit: erradicar la segregació escolar.

Aquest diumenge, de fet, i aprofitant una mobilització de l'escola Alberich i Casas a la casa Rull, diverses AMPES estudien protestar per la decissió que pugui prendre el Departament d'Ensenyament. 

Paraules clau:

Notícies relacionades