Back to top

L'AEQT pendent del reglament de les xarxes tancades

Treballar al costat del govern en el nou reglament que ha de permetre posar en marxa les xarxes de distribució elèctrica tancades. Una mesura que permetria abaratir els costos de l'energia a les indústries. Aquest és l'objectiu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona, la qual ha valorat molt positivament l'aprovació per part del govern espanyol d'un Reial Decret-Llei on s'inclou aquesta mesura.
El president de l'AEQT, Josep Francesc Font.

L'AEQT celebra que el govern espanyol hagi desencallat una reivindicació del sector que feia més de deu anys que perseguien. Ha aprovat un Reial Decret-Llei que incorpora les xarxes de distribució elèctrica tancades al seu ordenament jurídic intern, com a part d'un paquet de mesures que busquen a millorar la competitivitat del sector industrial. Aquest sistema es caracteritzen per permetre accedir al sistema elèctric com un únic consumidor, fet que podria abaratir els costos de les indústries que es relacionen entre sí en polígons.

El president de l'AEQT, Josep Francesc Font, ha destacat que 'volem participar activament amb el govern per desenvolupar aquest reglament i que reculli totes les nostres peticions que volen que se'ns equipari amb els nostres competidors'.

En els pròxims sis mesos, calculen poder concretar les condicions d'aquest nou reglament i, propiciar, que el sector químic i petroquímic de la demarcació de Tarragona se'n pugui beneficiar. 'Dependrà de com es faci el reglament, es pot fer amb un impacte 0 en avantatge competitiu o es pot fer amb fins a un 15% de reducció de costos', ha afegit. L'objectiu final és créixer com a competidors a tot Europa, atès que aquestes condicions de xarxes tancades s'apliquen en països com Bèlgica i Alemanya.

Paraules clau: