Back to top

L'agricultura local i mundial es reuneixen a la Cartoixa

Aquest dijous s'ha donat el tret de sortida al Simposi Internacional 'Paisatge, Agricultura, Dona', a la Cartoixa d'Escaladei. Unes jornades que s'allargaran fins demà i que han aplegat a professionals del món de l'agricultura de tot el món. L'objectiu és crear lligams entre diversos paisatges i models agrícoles.
Simposi a la Cartoixa d'Escaladei.

Explicar els valors del paisatge del Priorat-Montsant-Siurana. Així és com a començat el simposi Internacional 'Paisatge, Agricultura, Dona' que s'ha engegat aquest matí de la mà de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat. Més de 160 persones del territori però també vingudes de diferents països han participat en una trobada que busca compartir coneixements i models agrícoles. El Coordinador de la Candidatura Priorat-Montsant-Siurana, Joan Reguant, ha destacat que 'volem que, en escala internacional, es vegi que compartim aquest model agrícola'.

Unes jornades que mostren la feina feta per Prioritat, com a candidata a ser reconegut per la UNESCO. El simposi també té la mirada posada en la importància del paper de la dona dins del món agrari. El simposi s'allargarà fins aquest divendres amb desenes de conferències i activitats. De fet, des de l'organtizació calculen que el 40% procedeixen el Priorat, un altre 40% de la resta de l'estat i un 20% són de procedència internacional.

Paraules clau: