Back to top

L'aigua: la protagonista del dia d'avui a la Boca de la Mina

A través dels sentits i la poesia, una goteta d’aigua ha conscienciat als assistents sobre la riquesa de l’entorn natural de Reus i com cuidar-lo gràcies a diferents accions a través dels sentits

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus ofereix sis sessions gratuïtes i obertes a tots els públics de la Ruta de l’Aigua de la Boca de la Mina amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. Les sessions han tingut lloc el dissabte 19 de març a les 11 i a les 12.30 h i el dimarts 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua, a les 11, a les 12.30, a les 16.30 i a les 18.30 h.

A través dels sentits i la poesia, una goteta d’aigua conscienciarà als assistents sobre la riquesa de l’entorn natural de Reus i com cuidar-lo gràcies a diferents accions a través dels sentits. 

Aigües subterrànies

Amb aquesta activitat, l’Ajuntament de Reus se suma un any més a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua. Aquest any, el tema escollit per aquest dia és “Groundwater: making the invisible visible” “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible”.

La falta de recursos hídrics del territori de Reus va portar, al segle XIX, a l’excavació de mines d'aigua per a transportar-les de forma subterrània i per la força de la gravetat. És el cas de la mina d'Almoster i de Maspujols, recentment recuperades i que formen part del sistema de subministrament dels recursos hídrics reusencs.

Les rutes de l'aigua formen part de la programació d'activitats que acull el passeig de la Boca de la Mina d'acord amb el Projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Paraules clau:

Notícies relacionades