Back to top

L'aigua de l'aixeta de casa, al laboratori

Aigües de Reus analitza la qualitat de l'aigua de particulars per tal d'assegurar si l'aigua que surt per l'aixeta és apta pel consum i compleix la normativa de qualitat. El servei s'ofereix des del 2013 i s'inclou dins del programa de control de qualitat de l'aigua de la ciutat. Cada any es recullen més de 1200 mostres.
Els tècnics prenent mostres d'aigua d'una aixeta

Saber si l'aigua que surt per l'aixeta de casa és bona o no, és possible gràcies al servei que ofereix Aigües de Reus. Els tècnics municipals prenen mostres de l'aigua de l'aixeta per comprovar la qualitat de l'aigua i si compleix els requisits que exigeix la normativa. El servei s'ofereix des del 2013 a comunitats i a particulars sense cap cost addicional i, anualment, es recullen més de 1200 mostres.

El responsable del Departament d'Atenció al Públic d'Aigües de Reus, David Garcia, indica que perquè a un particular li comprovin la qualitat de l'aigua només cal que s'adreci a l'oficina d'Aigües de Reus. Tot i això, Garcia adverteix que "la mostra sol·licitada s'integra en el programa d'analítiques de la ciutat i l'analítica no és immediata, sinó que quan es fa la zona d'on s'ha sol·licitat l'analítica s'hi inclou la presa de mostra d'aquell habitatge particular".

Des que es va estrenar el servei, les peticions d'aquestes analítiques han minvat. Per això ara Aigües de Reus recorda aquesta possibilitat per tal d'assegurar que l'aigua que es consumeix és de qualitat. La curiositat és el motiu de la majoria de les sol·licituds. Per exemple, aquest era el motiu de l'usuària Conxita Sardà que assegura que la petició va fer-la perquè sentia curiositat per saber què bevia. David Garcia afegeix que algunes de les sol·licituds també es fan perquè l'usuari detecta algun canvi de sabor de l'aigua.

 

L'aigua de Reus és de qualitat

Aigües de Reus garanteix la qualitat de l'aigua fins a la vàlvula de registre situada a l'entrada dels edificis. A partir d'allà, pot ser que la qualitat s'alteri a causa de les instal·lacions dels edificis. En qualsevol cas, l’analista del laboratori d’Aigües de Reus, Vicky Fernández, certifica que l’aigua de la ciutat és bona. “És totalment potable i podem subministrar-la perfectament als ciutadans. Si en algun moment detectéssim alguna anomalia, ho comunicaríem al Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus”, ha afegit Fernández.

Malgrat això, també s’han detectat alguns casos on la qualitat de l’aigua es veia alterada. En aquests casos, les anomalies acostumen a estar causades per les canonades de plom dels edicifis més antics o pels dipòsits.

Paraules clau:

Notícies relacionades