Back to top

L'aigua de les piscines i platges inactiva el virus

Els experts asseguren en diferents informes que els elements utilitzats per a la desinfecció de piscines inactiven el coronavirus. El mateix passa amb l'aigua del mar per la salinitat i la irradiació solar.
Platja

La calor ha vingut acompanyada d'una fase 2 en què les piscines i les platges ja estan obertes per al seu ús. Els estudis han demostrat que el virus pot sobreviure parcialment a l'aigua però no ho pot fer en espais ben desinfectats com és el cas de les piscines en què el clor i una correcta gestió del PH l'eliminarien completament.

La irradiació solar també anul·la el virus

L'aigua de les platges també elimina el coronavirus a causa de la salinitat i la irradiació solar que té un component de llum ultraviolada amb un elevat poder desinfectant. Així ho explica la catedràtica de Microbiologia de la Facultat de Medicina de la URV i rectora de la Universitat, Maria José Figueras. La dispersió del coronavirus en aquests ambients és mínima tal com demostren estudis del Centre de Control de les Malalties Infeccioses dels Estats Units i els informes de l'Institut de Salut Carlos III.

Piscines Municipals

El perill segueix fora de l'aigua

Tot i això, la propagació del virus pot produir-se fora de l'aigua. Per això, es demana respectar la distància de seguretat i tenir una higiene adequada. De moment, en aquesta nova fase les piscines comunitàries tenen un aforament limitat del 30% i s'hauria d'intentar establir torns demanant cita prèvia.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades