Back to top

L’Ajuntament ajudarà a finançar el 70% del cost de les llums de Nadal

Es preveu que el 27 de novembre es doni inici a la campanya de Nadal 2020 de Reus amb l'encesa de l'enllumenat.

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Agència Reus Promoció, ajudarà a finançar l’enllumenat de Nadal que llueix als carrers de la ciutat durant la campanya de Nadal i fixa aquest suport en el 70% del cost del lloguer i de la instal·lació dels motius nadalencs. D’aquesta manera, s’augmenta el suport en un 20%, atès que l’any 2019 va ser del 50%.

Segons la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, “per nosaltres és molt important estar al costat del comerços, els restauradors, els hotelers i el servei de la ciutat, ja que arran de la pandèmia de la COVID19 estan vivint uns moments molt convulsos, com tota la societat, i per això pensem que és bo poder augmentar aquest ajut fins al 70%”.

90.000 euros

Un total de 19 carrers participen enguany en l’enllumenat nadalenc. Des de l’Agència Reus Promoció es calcula que costarà 90.000 euros, aproximadament, tenint en compte el cost total de 2019, un import que des dels comerços caldrà finançar només en el 30%.

Una altra de les mesures de suport que posa a disposició l’Agència és una major col·laboració entre l’Ajuntament i els caps de carrer, incrementant la contractació d’una persona com a suport comercial per als establiments.

El dia 27 de novembre és la data prevista de l’inici de la campanya de Nadal 2020, que inclourà l’encesa de l’enllumenat nadalenc.

Licitació de les llums de Nadal

Fins al dia 22 d’octubre està obert el termini per presentar propostes a les diferents licitacions de l’enllumenat nadalenc publicades per l’Ajuntament de Reus.

Lots

El Lot 1 preveu diversos motius i elements d’enllumenat per a les places del centre, amb un import màxim de 30.330 € + IVA; el Lot 2 és el que correspon a l’arbre de Nadal que es vol col·locar al centre de la plaça del Mercadal, i que preveu un import màxim de 28.000 euros + IVA; el Lot 3 està adreçat als motius d’enllumenat nadalenc que es repartirà per diversos barris de la ciutat, i que preveu una inversió de 9.400 euros + IVA, i finalment, hi ha un Lot 4 que està destinat a les garlandes, amb un import de 26.800 euros.

L’import total previst per a aquestes licitacions és de 94.500 euros més IVA i la novetat més important és que s’ha incrementat amb 27.300 euros la dotació dels lots 1 i 2 per millorar-ne la qualitat.

Aquesta activitat està gestionada per l’Agència Reus Promoció i està finançada, a banda de la pròpia agència també pel Departament de Via Pública i la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

Paraules clau:

Notícies relacionades