Back to top

L'Ajuntament aposta pel Vapor Vell per acollir la nova Escola dels Oficis

L'objectiu és que sigui un equipament per millorar l'oferta educativa i donar cabuda a les demandes de diferents sectors de la ciutat.

L'edifici del Vapor Vell, catalogat dins de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i parcialment en desús, és l'espai que s'ha triat per acollir la nova escola dels oficis de Reus, que es crearà amb la voluntat de millorar l'oferta formativa del territori. Així doncs, en aquesta, s'oferiran graus que actualment tenen una gran demanda i els quals no disposen de massa oferta acadèmica com són els oficis de pagès, forner, torner, mecànic o ceramista, entre d'altres.

S'espera que el projecte, que encara s'ha de redactar, estigui acabat al segon trimestre del 2024 i que sigui una realitat a finals del 2025. De moment, en una primera fase, s'actuaria en la façana i les cobertes, així com una reforma parcial de la planta baixa, on se situaria l'escola d'oficis. Aquesta, ocuparia uns 200 m² dels 4 mil que disposa l'edifici, i la voluntat és que en un futur l'edifici pugui albergar altres dependències municipals.  

El govern assegura que això es farà tant sí com no, tot i que cal tenir en compte que venen unes eleccions municipals i, per tant, el pròxim executiu podria decidir si tira endavant o no. En tot cas, el projecte compta amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades