Back to top

L'Ajuntament assegura que l'increment d'impostos és moderat atenent les necessitats de finançament

El govern municipal aprofundeix en les xifres que obliguen a apujar els impostos. Segons asseguren, calia consolidar 45 llocs de treball que no tenien dotació pressupostària i cal continuar reduint deute municipal.

Aquest divendres s'aprovarà el plec d'ordenances i pressupostos de l'Ajuntament de Reus per al 2024, que contempla un increment important dels impostos. Després de les crítiques de veïns i també de l'oposició, el govern continua defensant les seves tesis. Asseguren que l'increment és moderat atenent les necessitats que hi ha de finançament. 

El regidor d'Hisenda Manel Muñoz, de fet, assegura que si s'haguessin de pal·liar les necessitats econòmiques de l'Ajuntament mitjançant només l'increment d'impostos aquesta apujada seria molt superior a la prevista. Defensa que s'estan buscant noves fonts de finançament, però que calia adequar el cost dels serveis al nivell de vida. De fet, insisteixen que l'IBI només puja el que ha apujat l'IPC i que la brossa ho fa per adequar-se a les necessitats del servei. A més, consideren que incrementar un 64% el cost del servei de grua només perjudica les persones que cometen infraccions. 

45 llocs de treball

L'increment dels impostos ha estat motiu de crítiques per part de l'oposició i una d'aquestes crítiques apunta a la consolidació de despeses amb la regularització de 45 places laborals que fins ara es finançaven com a treballadors de plans de xoc... El nou govern entén que corresponen a tasques imprescindibles de l'Ajuntament, i per això ha decidit obrir concurs per incorporar-les a la plantilla. 
 
Una altra de les crítiques que ha rebut el govern és que es pretén apujar impostos mentre es continua reduint el deute. Muñoz assegura aquí que s'ha volgut continuar amb la reducció de l'endeutament buscant també altres fons de finançament. 

Paraules clau:

Notícies relacionades