Back to top

L'Ajuntament avisa: 3.000 euros de multa per abandonar una mascota

El regidor de Medi Ambient de Reus ha presentat aquest dilluns la campanya de prevenció de l'abandonament animal sota el lema 'Prescindiries de qui t'estimes?'.

L'Ajuntament de Reus inicia aquest mes de juliol una campanya de prevenció contra l'abandonament animal. El consistori recorda que les sancions per abandonar el gos o el gat són de 3.000 euros com a mínim, i anuncien mà dura contra les persones que aprofitant les vacances d'estiu es plantegin deixar desemparats les seves mascotes. 

Un cens de més de 12.000 animals

Des de fa uns anys, l'Ajuntament ha intensificat les campanyes de xipatge i registre d'animals. Això ha permès fer una fotografia realista de la situació de les mascotes a la ciutat. Segons assegura el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, actualment hi ha uns 12.000 gossos, gats i fures censats a Reus. Aquesta xifra podria estar pendent d'una actualització de les defuncions no comunicades, però el consistori calcula que, com a molt, parlem d'un decalatge d'un 10%. 

campanya abandonament mascotes

L'adopció, l'altra opció

El govern també recorda que, en cas de voler sumar un animal a la família existeix l'opció de l'adopció. Els darrers anys, des del 2019, s'han adoptat al voltant de 200 gats i gossos i actualment n'hi ha a disposició de la ciutadania a través de les diverses entitats i associacions que se n'ocupen. Un llistat que es pot consultar al web de benestar animal de l'Ajuntament

Paraules clau:

Notícies relacionades