Back to top

L’Ajuntament de Cambrils col·labora en una campanya contra la violència masclista

L’acció consisteix en enganxar adhesius amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme” a les papereres del municipi

L’Ajuntament de Cambrils s’ha adherit a la iniciativa de l’Institut Català de les Dones que té per objectiu que la ciutadania reconegui el masclisme i el pugui desmuntar i eradicar llençant-lo simbòlicament a les papereres. 

La campanya vol fer visible la xacra socials del masclisme i la necessitat de construir individual i col·lectivament una societat lliure de qualsevol forma de violència envers les dones.

Aquesta acció s’emmarca en els actes impulsats des de  l’Àrea de Polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Cambrils, en el marc de la commemoració del  25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El programa complet de les jornades es pot consultar a www.cambrils.cat/igualtat.

D’acord la  amb la Llei 5/2008,  del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, «el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, imposa un model de masculinitat que encara és valorat, per una part de la societat, com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura patriarcal, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones».

Paraules clau:

Notícies relacionades