Back to top

L'Ajuntament de Cambrils exigeix solucions a l'ACA per la depuradora

CRISTINA GONZÁLEZ

La depuradora de Cambrils no té prou capacitat per abastir a la població a la que dóna servei; especialment en els mesos d’estiu, quan el municipi duplica la seva població

Les males olors són la principal conseqüència de les deficiències de la instal•lació. Tot i que l’Agència Catalana de l’Aigua té pressupostada l’ampliació de la depuradora amb una inversió de 991.000, les millores no s’arriben a executar mai. Per tal de trobar una solució a l’estancament del projecte el govern municipal s’ha reunit amb l’empresa pública aquest dimecres. Segons el consistori les sensacions de la trobada han estat satisfactòries i confirmen la predisposició d’ambdues parts per resoldre el problema el més aviat possible.

Les molèsties causades per la depuradora però no són noves. Els principals veïns afectats són els de Vilafortuny, que des del 2010 lluiten perquè l’ampliació de la depuradora es converteixi en un debat d’interès públic.

La salut pública és només una de les conseqüències que, segons els veïns, es deriven del col•lapse de la depuradora. I és que asseguren, les males olors es poden convertir en un entrebanc per l’economia del municipi, basada, principalment, en el turisme.