Back to top

L’Ajuntament de Cambrils restaura el monument dels Pagesos Veremant

Els treballs, a càrrec de la foneria Ginfer, han consistit en la recuperació de la pàtina de les escultures, que havia sofert un desgast amb el pas del temps. L’obra de bronze de l’artista cambrilenca Maria Dolors Ortuño va ser inaugurada el setembre del 2002 en el marc de la Festa Major del Camí

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ha restaurat aquesta setmana el monument dels Pagesos Veremant ubicat davant de l’antic celler de la Cooperativa, on els tractors descarregaven el raïm. Les figures de bronze, obra de l’artista cambrilenca Maria Dolors Ortuño, es van inaugurar el 7 de setembre del 2002 en el marc dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

cambrils

Els treballs han anat a càrrec de la foneria Ginfer de Reus, la mateixa que ja va realitzar l’escultura fa 18 anys, seguint les indicacions de la pròpia artista. L’actuació ha consistit en el manteniment i la recuperació de la pàtina de les escultures, que estan instal·lades a l’aire lliure i s’havien desgastat amb el pas del temps i les inclemències climàtiques, i la restauració de les peces del cep, que havien sofert actes vandàlics.

Importància de l'art al carrer

restauracio

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que el manteniment del patrimoni és una de les tasques que corresponen al departament i ha destacat la importància de l’art al carrer per apropar-lo a tots els públics.

Paraules clau:

Notícies relacionades