Back to top

L’Ajuntament de Cambrils treballa per desocupar l’antiga residència Montemar

L’Ajuntament ha contactat amb la propietat, una entitat bancària, per informar-los de l’ocupació de l’immoble i demanar-los que presentin una denúncia el més aviat possible, ja que aquesta és l’única manera de poder actuar policialment amb una ordre judicial.
Residència Montemar

El consistori ha celebrat una reunió tècnica amb la participació de l’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Protecció Ciutadana, Yolanda Quílez; el regidor de Benestar Social, Josep Maria Vallès, i altres membres de l'Ajuntament per analitzar a fons la situació i establir les accions a realitzar. L’Ajuntament, però, té poca capacitat d’actuació en aquesta matèria, més enllà de pressionar perquè actuïn les instàncies competents, col·laborar en les accions que engeguin, vetllar per garantir la seguretat de les persones i mediar en els conflictes que es puguin derivar de l’ocupació.

El Departament de Benestar de l'Ajuntament no té constància de cap família de Cambrils sense allotjament que no estigui atesa pels Serveis Socials. L’Ajuntament valorarà la situació de les persones ocupants i se’ls oferirà un allotjament alternatiu.

Aquesta tarda, l’alcaldessa, la regidora de Protecció Ciutadana i el regidor de Benestar han mantingut una reunió amb els membres del Consell de Barri de Vilafortuny. Els veïns han expressat la preocupació pels possibles conflictes i problemes de convivència que podria generar l’ocupació de l’immoble, i han demanat més vigilància policial i que s’obri una via de diàleg amb els ocupants per exposar-los la inviabilitat del projecte.

 

Condicions d’inseguretat

L’any 2014, l’Ajuntament de Cambrils ja va procedir a tapiar l’edifici, atenent a les condicions d’inseguretat i insalubritat que presentava l’edificació després del tancament de l’activitat, l’agost del 2012, i per evitar més saquejos i desperfectes.

Actualment, l’edifici continua sense assolir les condicions de seguretat mínimes per ser habitable ja que no disposa dels serveis bàsics d’aigua, electricitat, portes, finestres ni sanejament. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha reobert l’expedient administratiu per tornar a tapiar les instal·lacions una vegada s’hagi desallotjat l’immoble.

Paraules clau:

Notícies relacionades