Back to top

L'Ajuntament compra una nau pel nou Mercat del Carrilet

El febrer del 2020 es va saber que Mercat del Carrilet actual tancaria les portes definitivament

Aquest matí l'ajuntament de Reus ha comunicat que té previst adquirir una nau, situada al número 20 de l'avinguda del Carrilet, per tal d'ubicar-hi el nou mercat del Carrilet. S'espera que el consell d'administració de Reus Mobilitat i Serveis aprovi aquest dijous la compra de la nova nau per 850.000 euros. Aquestes noves instal·lacions disposen de més de 1.800 m² útils per a espai de venda, una superfície semblant a la de l'actual Mercat. En aquest, esperen comptar amb espai per a paradistes, un espai de supermercat amb autoservei i una zona destinada a la restauració.

"La millor opció"

El febrer del 2020 es va saber que el Mercat del Carrilet actual tancaria les portes definitivament després que no s'hagués trobat un operador privat que permetés tirar endavant el nou projecte urbanístic que necessitava l'equipament. Un anunci que va rebre el rebuig de bona part dels veïns del barri i l'oposició, principalment la CUP i el PSC. Els socialistes, de fet, van recollir 9.000 signatures per aturar el tancament. De fet, el conseller delegat de Reus Mobilitat i Serveis, Carles Prats, ha assegurat que "comprar unes noves instal·lacions i habilitar-les és la millor opció", abans que reformar el Mercat actual. 

Amb aquest nou anunci, pren força l'opció de destinar el solar de l'actual Mercat del Carrilet a altres tipus d'equipaments, una opció que va posar sobre la taula el govern de Pellicer. De fet, es proposa, entre d'altres, un alberg o una sala de concerts

Una vegada Reus Mobilitat i Serveis aprovi la compra i se signi el contracte, l'empresa municipal podrà començar a redactar el projecte arquitectònic, el qual encara no està tancat, i també a comercialitzar els espais de l'equipament amb els paradistes de l'antic mercat o de nous que s'hi vulguin afegir.

Reaccions dels veïns: contents amb el canvi

Després de la resposta dels veïns quan es va anunciar el tancament de l’actual Mercat del Carrilet, des de Canal Reus hem volgut sortir als carrers del barri per saber com han rebut la notícia de la nova ubicació de l’equipament. La majoria celebren la decisió del consistori de no deixar el barri sense mercat i creuen que la nova ubicació revitalitzarà encara més l’avinguda principal del Carrilet. D’altres, no entenen una inversió gairebé milionària quan ja existeix un equipament construït, apunten.

Paraules clau:

Notícies relacionades