Back to top

L'Ajuntament crea la comissió municipal del voluntariat

Es tracta d'un equip de persones, liderat per la regidora de Serveis Socials, Montserrat Viella, per coordinar l'augment de peticions i regular com canalitzar les mostres de solidaritat a la ciutat.
Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus ha posat en marxa noves mesures en el marc de la crisi del coronavirus.

Després de la reunió diària del Comitè d'Emergències municipal, s'ha anunciat un nou paquet de mesures en l'àmbit social:

  • Comissió municipal del voluntariat: El Comitè d’Emergències i la regidoria de Serveis Socials han creat la comissió per coordinar l’augment de peticions; i regular com canalitzar les mostres de  solidaritat.
  • Impuls al Banc de Sang: L’Ajuntament estudiant habilitar un espai a l’antic Hospital per traslladar-hi activitat del Banc de Sang i incentivar les donacions.
  • Habitatge: A través de la Borsa d’Habitatge, l’Ajuntament garantirà informació i facilitarà tràmits i ajudes, d’acord a les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat. En l’àmbit municipal s’analitzarà la possibilitat d’adoptar mesures pròpies, segons els casos.
  • Aigua: El subministrament d’aigua està garantit. L’empresa municipal Aigües de Reus està fent un seguiment continuat de l’evolució dels consums, i no ha detectat res fora del normal. La societat analitza la possibilitat de dotar de més pressupost el fons de solidaritat amb què contribueix a rebaixar el rebut de l’aigua a les persones amb menys recursos.

Altres mesures

Més enllà d'aquestes mesures, però, també s'han adoptat d'altres propostes en l'àmbit general per combatre el COVID-19. L'Ajuntament insisteix que cal fer cas de les autoritats, i que la mobilitat està restringida. A més, recorda al sector del taxi que només es poden fer desplaçaments individualment, un conductor i un passatger. 

El consistori se suma a la Generalitat i demana a les empreses que expedeixin certificats del lloc de treball entre les seves plantilles. També s'ha abordat la redacció d'un pla de manteniment de la ciutat -que actualment està en serveis mínims- per planificar què és urgent i què pots esperar. 

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus s’ha reunit el matí d’aquest dijous per analitzar la situació i debatre a l’entorn de les propostes que els grups municipals de la CUP, el PSC i C’s han fet arribat al Govern.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades