Back to top

L'ajuntament estalviarà 2,5 milions d'euros amb el nou crèdit per finançar l'Edifici Tecnoparc

La bona salut econòmica de l'ajuntament ha permès la concertació d'un nou crèdit que permet cancel•lar el préstec vigent de la construcció de l'Edifici Tecnoparc.

Alliberar-se de la càrrega econòmica de l'hospital Sant Joan de Reus ha permès a l'Ajuntament concertar un nou crèdit amb millors condicions per continuar pagant les despeses de la construcció del Tecnoparc. Al 2011 es va signar un conveni pel qual l'ajuntament havia de pagar 37.600.000 euros amb un interès de tipus variable del 8%. Ara, el nou conveni permet estalviar fins a 2 milions i mig del total a pagar gràcies a un tipus d'interès al voltant de l'1% i fix. Amb aquesta operació l'ajuntament alliberarà immediatament 875.000 euros que destinarà a nous serveis per a la ciutadania.

La regidora d'Hisenda a l'Ajuntament de Reus, Mariluz Caballero ha deixat clar que "aquests recursos permetran planificar noves polítiques en funció de l'evolució de la pandèmia, però de ben segur que la prioritat del 2021 serà donar resposta a les necessitats generals per la crisi social i econòmica".

El nou préstec en cap cas suposa un augment de l'endeutament municipal; perquè les obligacions de pagar les quotes del préstec de Redessa ja estaven reconegudes. És a dir, no genera nou deute, se substitueix el conveni signat entre l'Ajuntament i Redessa, que té marcat el termini de finalització el 2031, com ja estava previst.

Paraules clau:

Notícies relacionades