Back to top

L'Ajuntament estudia instal•lar càmeres de vigilància a Vilafortuny

Des del consistori han manifestat la voluntat de posar uns equips de lectura de matricules, però als pressupostos d'enguany no hi ha cap partida al respecte. Els veïns de la zona valoren positivament la decisió, sempre i quan no es posi en risc la seva intimitat.
Imatge del vial de Cavet, una de les principals arteries de trànsit a Vilafortuny

La reivindicació de les càmeres de vigilància a Vilafortuny es reobre de nou a Cambrils després que l'equip de govern municipal hagi manifestat la voluntat d'instal·lar uns equips de lectura de matricules. Així ho confirmen els veïns de la zona de Llevant que van participar en el darrer Consell de barri, on segons expliquen se'ls hi va fer l'anunci. "Ens van parlar d'un equipament de lectura de matrícules destinat a informar ràpidament a la policia de l'entrada i sortida de vehicles que els hi consten com a sospitosos o relacionats amb robatoris a altres llocs", explica el representant de l'Associació de veïns de Vilafortuny, Henrik Hernández.

Tot i això, des del consistori asseguren que es tracta només d'una proposta i que només tenen la idea a sobre la taula. De fet, els pressupostos d'enguany no inclouen cap partida per a realitzar un estudi del projecte.

Els veïns, per la seva part, troben en aquesta decisió una resposta a una reclamació històrica i defensen que no suposa cap problema sempre i quan no afecti la intimitat pròpia. "Anys enrere vam tenir molts robatoris a les cases, aleshores tot el que tingui a veure amb la seguretat ho valorem positivament, sempre que no vagi contra un elemental respecte a la intimitat dels veïns", afirma Hernández.

Les càmeres podrien instal·lar-se en els accessos principals al nucli urbà de Vilafortuny però la mesura no es materialitzaria fins al 2018, en cas que se'n concreti una partida al respecte en els pròxims pressupostos.

 

Competència de la Generalitat

En el cas de Cambrils, al tractar-se de càmeres amb una finalitat de vigilància de possibles delictes, és la Direcció General d'Administració de Seguretat qui té la competència per autoritzar-ne la instal·lació o no. Aquesta ho fa en base a l'informe jurídic que emet la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància.

A partir d'aquí, i amb el visitiplau de les administracions superiors, la policia local passa a encarregar-se'n del control i l'ús de les càmeres instal·lades.

Paraules clau:

Notícies relacionades