Back to top

L'Ajuntament estudiarà noves mesures per reactivar l'economia

Aquest matí l'alcalde i la vicealcaldessa s'han reunit amb els representants econòmics de la ciutat en una cimera per abordar la situació generada per l'emergència de la COVID-19.
roda premsa

Aquest dijous ha tingut lloc la primera cimera per a la reactivació econòmica a la ciutat de Reus.

Una trobada, organitzada per l'Ajuntament i que ha comptat amb la presència de diversos regidors i regidores i també agents econòmics i socials, com la Cambra de Comerç, els polígons, les organitzacions empresarials, els sindicats i també les associacions comercials. Una reunió que ha de servir per diagnosticar les urgències i reactivar l'economia tan bon punt s'acabi la situació d'excepcionalitat en la qual vivim. 

Segons l'alcalde, Carles Pellicer, "l'objectiu és identificar conjuntament les necessitats presents i futures de les empreses i el comerç i consensuar mesures de reactivació per mitigar els efectes del dia després". Són parales del batlle en una compareixença de premsa que s'ha dut a terme després de la cimera. Diu Pellicer que cal "garantir una actitud proactiva per liderar un consens per reactivar l'economia de la ciutat". 

L'alcalde admet que cal exigir a l'Estat que "permeti aplicar el romanent de tresoreria a les ajudes socials i econòmiques" i ha admès que caldrà buscar noves mesures per aplicar des de l'Ajuntament per reactivar l'economia. 

Una cimera per encarar les properes

A la compareixença també hi ha participat la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, que ha explicat que a partir d'ara es reuniran sectorialment amb els gremis que conformen el teixit econòmic de la ciutat. Apel·la al diàleg i a la solidaritat per encarar una solució que començarà a meditar-se tan bon punt es tinguin els resultats de la cimera d'aquest dijous. De moment, s'analitzaran les conclusions i es començarà a pensar en el futur. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades