Back to top

L'Ajuntament de Montbrió del Camp no pot aturar la sofrera

L'alcaldessa del municipi, Carmina Blay, detallava al programa de Canal Reus La Comarcal que l'última paraula la tenen les administracions supramunicipals.

Fa un parell de setmanes, el consistori notificava els veïns per la possible arribada d'un magatzem de sofre a Montbrió del Camp. Això va iniciar un seguit de trucades, instàncies i, fins i tot, una recollida de signatures de la població, per intentar aturar el projecte. Aquest dilluns es va celebrar una reunió aclaridora amb la ciutadania.

Avui dia l'empresa no compta amb la llicència del consistori per ús i obres del magatzem i l'activitat està aturada. El projecte es troba a l'espera de les validacions de seguretat dels òrgans supramunicipals, com ara el Consell Comarcal. Si tot tira endavant, el consistori no s'hi podrà oposar.

El sofre d'aquest magatzem aniria destinat a usos agraris, concretament d'agricultura ecològica. A més, es treballaria amb encapsulats que no generen pols, una qüestió que preocupava els comerços de la zona i, sobretot, els pares i mars de la llar d'infants propera. Des de l'Ajuntament, asseguren que si tot tira endavant, seran molt contenciosos.

Afepasa, l'empresa sofrera, es pronuncia

Ha estat aquest mateix migdia quan l’empresa al capdavant del magatzem de sofre, Azufrera y Fertilizantes Pallarès SA (Afepasa), ha emès un comunicat per tranquil·litzar la població, assegurant que es tracta d’una activitat segura i que no ofereix riscos per la salut del veïnat. Asseguren ser plenament conscients de la preocupació del veïnat de Montbrió del Camp i, per aquesta mateixa raó, es mostren oberts a donar totes les explicacions que siguin necessàries.

Parlen d’un projecte de magatzem estanc de 1.650 metres quadrats dividits en tres naus i amb capacitat per 5.000 tones de sofre. En cap cas plantegen una fàbrica on es transformi o manipuli el sofre. A més, els moviments es faran amb maquinària al seu interior per part dels operaris de l’empresa i el sofre no es descarregarà al carrer, que era una de les preocupacions mostrades pel veïnat. De fet, el sofre que Afepasa tindrà a la nau de Montbrió del Camp es farà servir bàsicament com a fertilitzant i, per un tema de qualitat, és necessari que aquest sofre estigui a l’interior per evitar possibles contaminacions de pedres, sorres o la mateixa humitat de la zona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades