Back to top

L'Ajuntament obliga a netejar les miccions dels gossos

El govern modifica l'ordenança de civisme per adaptar-la a les exigències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Es concreta, a més, la prohibició de circular amb patinet elèctric per la vorera.
gos

L'Ajuntament de Reus aprovarà al plenari del pròxim 29 de novembre una modificació de l'ordenança de civisme. En concret es canviarà el redactat dels punts que fan referència a la mendicitat, a la prohibició d'anar nu per la via pública, a les miccions dels animals i als vehicles de mobilitat personal

S'incorpora l'obligació de netejar les miccions dels gossos

gos

Després d'haver posat en marxa una campanya informativa sota el nom de 'Jo mullo, tu remulles', el govern municipal incorpora definitivament l'obligatorietat de netejar amb aigua les miccions dels animals de companyia a la via pública. No fer-ho serà considerat una infracció lleu .

La mesura ha creat una bona base entre els propietaris de gossos, que passegen els seus animals amb una ampolla d'aigua plena per poder netejar, si s'escau, les miccions. 

Fins ara, només es contemplava la recollida o neteja de les defecacions. Ara s'incorpora també les miccions. 

Els patinets elèctrics

patinet

El nou text de l'ordenança de civisme també especificarà que no es pot circular amb patinet elèctric per la vorera. Fins ara, el text ja recollia aquesta prohibició, però no quedava especificat. El que s'incorpora al redactat és la puntualització que fa referència a vehicles personals de motor. S'exclouen els patinets de joguina que poden fer servir els nens i nenes i que circulen a una velocitat molt reduïda i sempre sota l'atenció dels pares. 

El text continua prohibint circular amb qualsevol altre vehicle per les voreres o espais reservats a vianants. Només s'exclou d'aquesta prohibició els vehicles d'aquelles persones que tenen mobilitat reduïda o necessitats especials. 

Ordenança de civisme

Adequació a les exigències del TSJC

Tot plegat forma part d'una modificació que pretén posar al dia l'ordenança de civisme, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya alertés que dos dels punts del text no eren correctes.

Mendicitat a l'espai públic

mendicitat

Així doncs, es concreta la prohibició de la mendicitat a l'espai públic i s'especifica que "no es permet la mendicitat de forma agressiva, insistent o intrusiva envers als vianants, o bé que obstaculitzi el lliure trànsit per les vies o espais públics, o que respongui a una estructura organitzada; tampoc es permet la mendicitat que es practiqui en forma directa o infirecta amb menors o persones amb discapacitat o acompanyant-se d'aquests, dins el conjunt del terme municipal". 

Anar nu pel carrer

nu

'altra banda, es modifica el text que prohibia anar nu per la via pública. Es prohibeix "anar despullat/ada o amb el tors totalment nu per la via pública o pels espais públics, tret de les piscines o els altres espais on estigui expressament autoritzat". 

Dos articles tombats

cup

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar el passat octubre dos articles de l’ordenança de civisme després d’un recurs presentat per la CUP. El TSJC va considerar que  l’Ajuntament de Reus no tenia competències per prohibir la mendicitat ni tampoc altres conductes com anar per la via o espais públics total o parcialment despullat.  

 

Paraules clau:

Notícies relacionades