Back to top

L'Ajuntament planteja una federació d'entitats comercials

L'Ajuntament de Reus proposa una fórmula per ajuntar totes les associacions comercials sota un mateix paraigües. Així ho assegura Carles Prats, regidor de Comerç, que considera que cal que el sector s'impusli de conjuntament i es puguin tirar endavant campanyes de forma compartida.
Comerç

Fa temps que el debat és sobre la taula. La possibilitat d'aglutinar totes les entitats comercials de la ciutat en una sola organització que pugui vehicular les propostes de promoció i captació de clients de forma uniforme i unànime. Ara es planteja una entitat que pugui servir de paraigües i que permeti desenvolupar projectes i campanyes conjuntament i de forma compartida. 

Fins ara, les reticències personals entre els dirigents de les entitats ho ha fet inviable. Durant el darrer govern de Lluís Miquel Pérez, i amb la Cambra de Comerç com a conductor del timó, es va posar sobre la taula la necessitat de fusionar el Tomb i la Unió de Botiguers. Aleshores es va optar per la fórmula de l'AIE, una agrupació d'interès econòmic. L'invent no va reeixir.

Ara més que mai

La necessitat de les entitats de treballar conjuntament es va intensificar amb la crisi econòmica, i ara, més que mai, cal unitat per enfrontar-se als reptes de futur. Conscients de tot plegat, des de la regidoria de Comerç, es planteja una mena de Federació d'Entitats Comercials de Reus, on ningú hi quedi exclós. Aquestes fórmules s'empren en d'altres punts de Catalunya. Barcelona és el cas més conegut.

La idea de Prats és que tothom pugui formar part d'aquest òrgan. El Tomb i la Unió, evidentment, però també els Excèntrics, el Pallol o el Passeig Prim. Fins i tot aquells comerços que no es troben sota cap associació, i també aquelles entitats no constituïdes, com el Comerç Solidari.

Entrevista a Meritxell Barberà

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades