Back to top

L’Ajuntament rehabilita el Parc Infantil de Trànsit

L’Ajuntament de Reus ha culminat les obres de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit, un equipament fonamental del projecte d'educació viària que porta a terme la Guàrdia Urbana

Cada curs, uns 2.200 alumnes de 5è de primària i 1 d’ESO es formen amb classes teòriques i pràctiques en aquestes instal·lacions, en un projecte educatiu que inclou activitats tant dins com fora de les escoles i els instituts de la ciutat, i que promou la reflexió a l’entorn de la mobilitat segura. Uns 4.500 alumnes d’infantil, primària i secundària participen cada curs dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana que fomenten hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes o patinets, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic.

A través de la col·laboració de la Guàrdia Urbana i la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat es va redactar el projecte de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit per millorar les condicions de l'espai situat a la plaça de Josep Maria Folch i Torres. Les obres s'han executat amb un pressupost d'adjudicació de 67.572,10 euros; i les ha portat a terme l'empresa Construccions Vinaixa.

Parc Trànist

Les obres de millora del Parc de Trànsit han consistit en tres actuacions: la pavimentació del circuït on es realitzen les pràctiques en bicicletes o petits karts; la rehabilitació de l’edifici destinat a aulari; i l’ampliació de la zona de lavabos per adaptar-ne un per a persones amb mobilitat reduïda.

La zona pavimentada es trobava molt deteriorada pel pas dels anys, i aixecada per les arrels dels arbres. S’ha enderrocat tota la part destinada a vials i s’ha pavimentat de nou, adaptant-la als condicionants de la vegetació.

La construcció on hi ha l’aulari requeria d’un manteniment per a poder seguir amb les classes que s’hi imparteixen, així com una millora en l’accessibilitat de l’espai. L’obra que s’hi ha portat a terme s’ha centrat en la impermeabilització de la coberta.

Finalment, s’ha ampliat la zona de lavabos, per tal de poder-ne adaptar un per a persones amb mobilitat reduïda.

Paraules clau:

Notícies relacionades