Back to top

L'Ajuntament de Reus digitalitza el servei de tràmits ciutadans

A més, obrirà la via telefònica per poder agilitzar les gestions municipals.
Tràmits a l'Ajuntament de Reus a través d'Internet

L'Ajuntament de Reus opta per l'eliminació del paper en les gestions municipals. El consistori implementarà, a partir d'aquest dilluns vinent, un nou sistema digital i telefònic per tal d'atendre a la ciutadania.

Tot plegat, coincidint amb la reobertura de les oficines municipals d'atenció a la població amb l'objectiu d'afavorir el compliment de les mesures de seguretat i prevenció de la crisi sanitària actual. Una transformació que, asseguren, permetrà també guanyar en eficiència, eficàcia i sostenibilitat.

Un sistema pioner

Segons Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus, la capital del Baix Camp "és el primer ajuntament del país que implementarà aquest mecanisme", el qual va acompanyat d'un sistema de sol·licituds per via telefònica que permet la igualtat d'oportunitats entre persones amb menys capacitació digital, i la signatura electrònica de documents.

Fer el tràmit telefònic serà igual que fer-lo de manera presencial. Caldrà demanar cita prèvia i seleccionar l’opció de fer la tramitació per mitjans telefònics. No es podrà fer per telèfon fix i caldrà indicar un telèfon mòbil atès que es farà una validació d'aquest amb un SMS. Un empleat municipal de l'oficina atenció corresponent trucarà a la persona interessada el dia i hora indicats, i es procedirà a fer el tràmit via telefònica.

Pel que fa a la signatura electrònica, aquest sistema es podrà usar per a la tramitació o renovació de moltes sol·licituds o tràmits que la ciutadania realitza de forma periòdica a l’Ajuntament, com poden ser les sol·licituds de subvencions adreçades a les persones. Igualment, es pot fer servir per a la recollida del consentiment o altres documents quan es requereixi la signatura de la persona, quan l’Ajuntament ja ha verificat la identitat amb antelació.

Tot plegat, amb l'objectiu de garantir la transformació digital i evitar així la bretxa digital.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades