Back to top

L'Ajuntament de Reus engega un nou pla estratègic per fomentar l'ocupació

La regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de Mas Carandell, han presentat aquest dijous l'Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d'Ocupació de la ciutat.

L'Auditori de firaReus ha tornat a ser l'escenari de la presentació d'un nou Pla Estratègic a la ciutat de Reus. Es tracta de l'Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d'Ocupació, que neix amb la voluntat de frenar l'índex d'atur existent a la ciutat, que s'han intensificat arran de la pandèmia.

A l'acte de presentació, que s'ha portat a terme aquest dijous, 17 de juny, hi han pres part l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer; la Vicealcaldessa, Noemí Llauradó; la directora de l'Oficina de Treball de Reus, Araceli Terzan Cambra; i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats.

Tots ells han posat damunt la taula que es tracta d'un projecte "que des de Reus mira i llegeix la realitat local des d’aquesta voluntat reiterada i manifesta de lideratge de la ciutat”, per tal de "crear ocupació de qualitat i noves oportunitats per a les empreses. Perquè darrere dels llocs de treball hi ha les persones, que confien amb nosaltres per disposar d’un futur millor”.

Un total de 32 projectes 

Durant els últims 2 anys, unes 200 persones han treball en diferents taules estratègiques per elaborar un total de 32 projectes, dividits en 6 línies d'acció, que són:

  • Consolidar els sectors estratègics de la ciutat per millorar el posicionament de les empreses del territori
  • Donar suport a microempreses i petites empreses a través del foment de l’emprenedoria i l’ajuda a les empreses locals per consolidar la seva presència
  • Potenciar l’oferta formativa del territori
  • Activar una governança de la planificació estratègica que ens permeti fomentar la col·laboració público-privada i la cocreació de projectes entre diversos agents locals
  • Disposar d’una mirada territorial, a tots els àmbits, que ens permeti impulsar projectes estratègics d’abast supramunicipal i que impliquin al territorial I, finalment, fomentar una ocupació de qualitat

Amb la mirada posada al 2030

Aquest nou pla estratègic es planteja per al període 2021-2030, però comptarà amb plans d'acció bianuals, per adequar l'estratègia a la realitat de cada etapa.

Entrevista a Carles Prats

Paraules clau:

Notícies relacionades