Back to top

L'Ajuntament de Reus estudia implementar una moneda pròpia a la ciutat

El consistori reusenc ha presentat el que serà el nou Pla d'Acció de l'Economia Social, Solidària i Cooperativa, amb 27 accions per a donar un major impuls a l'economia social de la ciutat.

L'Ajuntament de Reus ha presentat el nou Pla d'Acció de l'Economia Social, Solidària i Cooperativa. Aquest ha estat realitzat amb col·laboració de l'Ateneu Coop Camp i Ecosistema Cooperativa de Reus, amb l'objectiu de donar un major impuls a l'economia social i cooperativa de la ciutat i aprofitar el creixement d'aquest tipus de projectes en l'àmbit local i global.

En aquest, es recullen, ordenen i programen 27 accions amb els seus corresponents actors que s'han de dur a terme a la ciutat en relació amb l'economia social i cooperativa, dels quals alguns ja s'estan tirant endavant, com el cas de Reus Espais Vius, la promoció de comunitats energètiques o la posada en marxa de la Comunitat Reus Sud.

"Posar en valor els béns i serveis locals"

També hi ha propostes de futur, com ara la creació d'una moneda local a Reus. Sobre aquesta, Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, assegura que encara és una idea prematura, però que la idea es va percebre com a "una oportunitat de fomentar el consum local i responsable, i que podria ser un revolsiu per a posar en valor béns i serveis locals". 

Amb tot, el Pla d'Acció de l'Economia Social, Solidària i Cooperativa defineix sis propòsits estratègics per aconseguir abans de 2023, com són fomentar dinàmiques col·laboratives i la intercooperació entre entitats i organitzacions, impulsar la seva creació, consolidació i enfortiment o impulsar iniciatives que permetin afrontar les desigualtats socials i atendre les necessitats de col·lectius específics, entre d'altres.

Paraules clau:

Notícies relacionades