Back to top

L'Ajuntament de Reus exigeix més lleis contra l'ocupació

Davant d'aquests casos d'ocupacions il•legals a la ciutat, l'Ajuntament de Reus seguirà actuant de la mateixa manera que ha fet fins ara. Tot i les exigències dels veïns afectats, el consistori informa de la precària legislació estatal contra les ocupacions, i exigeix una millora d'aquesta, així com recuperar la Llei d'Habitatge 24/2015.
Patrulla al barri del Carme

Des del Govern de Reus, es mantindran les 3 línies d'actuació habitual. La prevenció amb la col·laboració de les entitats veïnals, el seguiment d'aquesta habitatges i el manteniment de les ordres de desnonament.

Per altra banda, l'Ajuntament ha elogiat la feina de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra juntament amb la ciutadania, recalcant la importància dels propietaris que han de ser els responsables d'avisar en cas de possible ocupació.

"Entenem que és imprescindible recuperar la Llei 25/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica i cal també que la justícia estigui dotada de més recursos per actuar. És evident que l'Ajuntament actua dins del marc legal que li està permès i vetlla pels reusencs que es puguin trobar en una situació de vulnerabilitat social", explica el regidor d'Hisenda i Seguretat Ciutadana, Joaquim Enrech.

Paraules clau: