Back to top

L'Ajuntament de Reus farà de mediador per donar ús als solars buits

L'Ajuntament de Reus fa una crida als propietaris de solars abandonats per tal que els cedeixin i s'hi pugui donar un ús de manera temporal. L'objectiu és aconseguir que aquests espais estiguin nets i no puguin ser focus d'incendis, brutícia o deixadesa.
L'Ajuntament de Reus fa una crida als propietaris de solars abandonats per tal que els cedeixin i s'hi pugui donar un ús de manera temporal.

Donar vida als solars abandonats. Aquest és un dels objectius de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus. Per aconseguir-ho han enviat cartes a més de 500 propietaris d'uns 1.300 terrenys qualificats cadastralment com a solars. Així, es vol evitar riscos d'incendis, proliferació d'animals i brutícia, a la vegada que se'n podran beneficiar tant propietaris com totes aquelles persones o entitats interessades en utilitzar solars de la ciutat. El regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Reus, Dani Rubio, ha destacat que 'busquem que els propietaris puguin fer una cessió a persones que el que busquen són terrenys per fer una explotació de diverses característiques'. 

 

De fet, al llarg del 2016 l'Ajuntament va realitzar un centenar de requeriments a propietaris de solars amb mal estat o abandonats. A més, Rubio ha recordat 'en el cas que no es respongui als requeriments de l'Ajuntament hi ha sancions de 300 a 3.000 euros'. L'any passat es van netejar fins a 54 solars després d'enviar una carta semblant a la d'enguany. Al llarg d'aquest any, set propietaris han notificat que netejaran solar.

Paraules clau: