Back to top

L'Ajuntament de Reus, guardonat com un dels millors de Catalunya en transformació digital

El consistori reusenc ha rebut el guardó de Reconeixement Administració Oberta, que reconeix la transformació digital de l'administració. Reus ocupa el tercer lloc de la classificació per darrere de Girona i Manresa

L’Ajuntament de Reus ha estat guardonat amb el Reconeixement Administració Oberta 2019, uns guardons que destaquen el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública. La ciutat de Reus ha quedat tercera en la categoria de més de 50.000 habitants.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any aquests reconeixements a les administracions locals catalanes capdavanteres en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Línia de treball de l'Ajuntament

Aquest reconeixement públic avala la línia de treball de l’Ajuntament de Reus durant els últims anys. Una línia d’obertura cap a la ciutadania i foment de les relacions electròniques que s’ha fet palesa en una sèrie d’indicadors com ara:

  • Més de 10.000 ciutadans i empreses han donat el seu consentiment per ser notificats electrònicament en els darrers set mesos.
  • Es consolida la carpeta ciutadana, empresa i proveïdor com a canal integral de relació on s’ha triplicat el seu ús respecte l'any passat. Aquest mes de juny hi han hagut més de 10.000 accessos, per part de 7.488 persones i empreses diferents. En concret, l’han utilitzat 6.440 ciutadans, 769 empreses i 279 proveïdors. - L’Ajuntament envia 2.500 notificacions electròniques de mitjana mensual
  • S’han posat en marxa novetats com el tràmit telefònic o la signatura remota per la confirmació de sol·licituds de subvenció amb l’objectiu de facilitar la relació amb la ciutadania.
  • Més del 77% dels tràmits s’han fet per mitjans telemàtics en el mes de juny on la ciutadania pot sol·licitar qualsevol tràmit per mitjans electrònics.

El guardó té set categories en funció dels habitants (fins a 500 habitants; de 501 a 1000 habitants; de 1001 a 5000 habitants; de 5001 a 20.000 habitants; més de 50.000 habitants i Consells Comarcals).

Tercer per darrere de Girona i Manresa

Dins la categoria de més de 50.000 habitants, Reus ocupa el tercer lloc per darrere de Girona (1r.) i Manresa (2n.). Per tal d’atorgar aquestes distincions, l’AOC analitza els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables amb l’objectiu de posar en valor la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millores experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.

Paraules clau:

Notícies relacionades