Back to top

L’Ajuntament de Reus organitza nous tallers per estalviar en el consum d’energia

L'Ajuntament de Reus posa de nou a disposició de la ciutadania tallers per informar sobre com estalviar en el consum d’energia. Els tallers estan oberts a tothom i s’allargaran fins al novembre. El consistori també va establir al maig un Punt d’Assessorament Energètic personalitzat
Tallers pobresa energètica

L'Ajuntament de Reus ha obert de nou a la ciutadania els tallers per informar sobre com estalviar en la factura d'electricitat, aigua i gas. S'han programat fins al novembre vint tallers als centres cívics de la ciutat sobre conceptes bàsics de consum responsable i eficient, oberts a tothom i adreçats de manera especial a les famílies amb vulnerabilitat social. Els tallers estan organitzats per la regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d'Inclusió Social, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus. En les sessions que es van dur a terme entre els mesos d’abril i juliol van assistir unes 200 persones.

Els tallers que duen per títol ‘Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua’ s’han reprès amb motiu de la nova convocatòria de subvencions per fer front a la pobresa energètica, oberta fins al 30 de novembre. En aquestes jornades es donaran pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d'aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per realitzar una millora de l'eficiència i, per tant, d'estalvi energètic potencial. Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum.

El consistori reusenc també va posar a disposició dels ciutadans un Punt d'Assessorament Energètic que va començar a funcionar el 2 de maig. Per accedir-hi cal demanar cita prèvia i portar les factures que es vulguin revisar. Una vegada estudiada la situació dels subministraments, un professional del Col·legi d’Enginyers facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l'eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o tramitació del Bo Social, entre altres.

Paraules clau: