Back to top

L’Ajuntament de Reus pren mesures per a l’estalvi energètic

A partir d’avui, tots els edificis de l’Ajuntament pujaran l’aire condicionat a 27 graus i a l’hivern la calefacció es posarà com a màxim a 19 graus

L’Ajuntament de Reus pren mesures per adaptar-se al reial decret de mesures d’estalvi i eficiència energètica aprovat pel Govern espanyol. Així, a partir d’avui, tots els edificis de l’Ajuntament pujaran l’aire condicionat a 27 graus i a l’hivern la calefacció es posarà com a màxim a 19 graus. Fins ara als edificis de la corporació s’aplicava la climatització regulada per la normativa vigent (a l’hivern a 21 graus i a l’estiu a 26 graus).

El consistori també ha començat ja a valorar les actuacions a realitzar amb caràcter urgent per adaptar-se al reial-decret publicat avui i que tenen a veure amb la tramitació administrativa dels projectes en marxa o futurs per a millorar l’eficiència i l’estalvi energètic.

Altres accions 

Des del 2016, l’Ajuntament ha renovat progressivament els llums d’oficines municipals per models més eficients per reduir el consum elèctric i el seu cost econòmic. També s’han substituït en l’enllumenat públic de la ciutat els llums de vapor de mercuri per models led, més eficients.  

En aquesta línia, des de fa anys es promou la instal·lació als edificis municipals de projectes d’autoconsum que amb la creació de Reus Energia ha vist un nou impuls amb l’ampliació de la seva capacitat de producció elèctrica.

Des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient també es van realitzant campanyes de comunicació interna entre el personal de l’administració per a la promoció de bones pràctiques mediambientals als edificis municipals des de fa anys. Una de les campanyes més recents ha estat la instal·lació de 2.162 adhesius a vint-i-un edificis municipals amb missatges de bones pràctiques en relació amb l’estalvi energètic, l’estalvi d’aigua, el reciclatge de residus i la mobilitat sostenible.

Els petits cartells incorporen missatges que fan referència a qüestions com l’aprofitament de llum natural; l’apagada de llums i pantalles; regulació de consum d’aigua amb polsadors dels WC; aturar l’aixeta mentre ens rentem les mans; reciclar paper i altres residus o accions per a la mobilitat sostenible com venir a la feina caminant, sempre que es pugui, o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor.

Com valoren els comerços les mesures per a l'estalvi energètic

Paraules clau:

Notícies relacionades