Back to top

L'Ajuntament de Reus es prepara per reobrir oficines

El consistori està reestructurant espais i garantint la distància entre els usuaris. La posada a punt estarà enllestida la setmana vinent a l'espera del decret espanyol que instauri la fase 2 del desconfinament, presumiblement, el 25 de maig.
Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus està posant totes les eines per garantir una reobertura segura i ordenada de les instal·lacions d'atenció al públic. Aquest fet no serà imminent, de fet, es contempla a partir de la instauració de la fase 2 del desconfinament, reglat pel govern espanyol. Una situació que presumiblement arribarà entre el 25 de maig i la primera setmana de juny. Ara bé, el govern municipal fa temps que treballa per tenir-ho tot a punt. 

D'entrada, es garantirà la seguretat dels treballadors i dels usuaris a partir de mampares de metracrilat. Així com també solucions hidroalcohòliques que permetin un rentat de mans exprés per si s'ha de tocar alguna cosa. A més, les oficines estaran plenament desinfectades. 

Ara bé, la voluntat del govern és mantenir una política telemàtica. Tal i com ha dit el regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, "la prioritat actual és la gestió telemàtica del 100% dels tràmits que es poden fer a través del web de l'Ajuntament". Això vol dir que es continuarà recomenant a la gent que faci ús de les noves tecnologies per resoldre les gestions amb l'administració "tal i com s'ha fet fins ara". 

Un positiu a la plantilla

Daniel Rubio assegura que s'han fet cinc proves entre els treballadors municipals per veure si algun d'ells havia contret la COVID-19. Dilluns es farà la sisena. Totes elles han donat negatiu. Amb tot, també ha assegurat que hi ha hagut almenys un cas de coronavirus entre els 700 treballadors de la plantilla. Admeten que no s'han fet totes les proves que s'han requerit i que algunes persones amb símptomes han estat aïllades a casa per precaució. 

El govern assegura que s'han repartit tots els Equips de Protecció Individual (EPI) que s'han pogut. Rubio explica que "no hem tingut tots els que ens hagués agradat però tot i això no hem posat en risc a cap treballador". Amb tot, assegura s'han pogut repartir material de protecció a les residències de gent gran de la ciutat per valor de 7.000 euros. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades