Back to top

L'Ajuntament de Reus retira el llaç groc de la façana del consistori

Ciutadans ha aconseguit, finalment i després de diversos intents, que els jutges obliguin a treure un dels símbols independentistes que s'havien popularitzat després del procés i els fets del 2017.

Després d'anys i diversos processos judicials, Ciutadans ha aconseguit que l'Ajuntament de Reus retiri el llaç groc en defensa dels presos polítics i els exiliats pels fets de l'1 d'octubre a Catalunya i les seves derivades. Tot plegat després que un jutge hagi donat la raó al partit taronja, que va presentar una denúncia el 2021 que s'ha resolt, finalment, aquest juliol. 

El març, de fet, Ciutadans ja assegurava que el jutge havia donat 10 dies a l'Ajuntament per retirar el llaç, però el govern va presentar un recurs per allargar més el procés. Finalment, però, s'ha acabat executant l'ordre del magistrat, que no donava pas a més apel·lacions. 

La lluita pels símbols

Ciutadans a Reus ha fet de la defensa de la llei a la façana del consistori un casus belli. Des de la necessitat que hi onegés la bandera espanyola (situada en un extrem superior i pràcticament amagada entre la catalana i l'europea) fins a retirar, ara el llaç groc, però abans la pancarta a favor de la llibertat d'expressió i dels presos polítics. Diverses pugnes judicials que sempre ha anat guanyant, per bé que a costa d'esforços i processos en alguns casos llarguíssims. 

Paraules clau:

Notícies relacionades