Back to top

L'Ajuntament de Reus retira de nou la pancarta dels presos per mandat judicial

Un nou requeriment obliga el govern a treure la pancarta de l'edifici consistorial fins que es resolgui el recurs presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Un nou requeriment judicial obliga a retirar, de nou, la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i que des de finals del 2017 penja intermitentment de la façana de l'Ajuntament de Reus. El govern municipal s'ha vist obligat a treure-la després que una jutgessa hagi emès un auto en el qual obliga a retirar la pancarta del balcó del consistori mentre no hi hagi una sentència ferma al respecte. 

Un cas etern

Tot plegat arran de la denúncia de l'aleshores portaveu del grup municipal de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, que l'any 2017 va sol·licitar que es tragués la pancarta de l'edifici consistorial perquè, al seu parer, atemptava contra la imparcialitat dels edificis públics. La jutgessa li va donar la raó i després, l'Ajuntament va recórrer el cas al TSJC. 

Tot i que aquest recurs encara s'ha de resoldre, la jutgessa ha emès aquest auto per tal que es compleixi amb el seu mandat fins que no hi hagi una sentència ferma. Per tot plegat, el govern no ha tingut més remei que retirar-la. Sí que s'hi ha quedat, de forma simbòlica, el llaç groc. 


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades