Back to top

L'Ajuntament de Reus tanca l'any de la pandèmia estalviant 2,8 milions d'euros

Amb vista el 2021, aquests diners de superàvit del pressupost del 2020 es destinaran a un pla d'inversions i a complementar el pla de reactivació econòmica. Els detalls s'explicaran els propers dies.

L'Ajuntament de Reus està tancant els números del 2020 i ho està fent amb superàvit. Segons han explicat aquest dimecres els responsables municipals, l'exercici es tancarà amb 5,5 milions d'euros d'estalvi. Amb tot, aquests diners no són reals, ja que 2,6 formen part d'inversions i projectes que no es van poder enllestir l'any passat per culpa de la pandèmia. 

En total, els diners estalviats i disponibles són 2,8 milions d'euros. Segons Mariluz Caballero, la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, d'aquest superàvit, 1,8 milions es destinarà a un pla d'inversions el 2021; la resta, un milió, complementarà el pla de reactivació econòmica que, amb diverses línies, vol donar cobertura als agents socials i empresarials que més estan notant els efectes de la crisi derivada de la pandèmia. 

Aquests diners corresponen, en part, a una injecció d'1,5 milions d'euros que el govern espanyol va fer efectiu el 28 de desembre del 2020, i que l'Ajuntament ja no va tenir marge per gastar. 

Reducció de la ràtio d'endeutament

Una de les màximes dels governs de Carles Pellicer des de la seva arribada el 2011 és la reestructuració econòmica de l'Ajuntament i el seu sanejament. Ara fa deu anys l'endeutament es trobava per sobre dels 430 milions d'euros, i aquest 2020 la xifra s'ha reduït fins als 109. Un esforç que l'alcalde atribueix a la "bona gestió econòmica dels darrers anys". De fet, la ràtio d'endeutament del consistori es troba avui dia en el 71,8%. 

Paraules clau:

Notícies relacionades