Back to top

L'Ajuntament de Reus treu pit en matèria tecnològica

L'Ajuntament de Reus vol convertir-se en una de les administracions municipals pioneres en tecnologia adaptada a la ciutadania. Per això, avui ha mostrat el ventall de projectes electrònics que té entre mans i els que ja estan en funcionament
Captura del projecte de dades obertes de Reus

Estar a l'altura del canvi tecnològic en què es troba la societat actual. Aquest és el leitmotiv de l'Ajuntament de Reus, que treu pit en matèria tecnològica. El departament de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions del consistori reusenc ha treballat en variats projectes relacionats amb la transformació digital de l'administració. L'objectiu, segons Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, és fer-la més eficient i àgil per la ciutadania.

Actualment, hi ha una quinzena de projectes relacionats amb les noves tecnologies, deu dels quals ja es troben en ple rendiment. És el cas de la nova seu electrònica, el portal de transparència o el geoportal interactiu de la ciutat. D'altres, com és el cas del portal de dades obertes, el nou sistema de gestió econòmica i comptable o la signatura biomètrica, estan previstos que es posin en funcionament en els propers mesos.

La voluntat en tots ells és la mateixa: millorar la gestió dels serveis o bé crear-ne de nous. Totes les iniciatives d'aquesta branca es coordinen a través d'un pla transversal, el qual ha acumulat un pressupost de 350.000 euros en contractes externs. La xifra global però, oscil·la entre els 600.000 i 700.000 euros si es tenen en compte els recursos propis del consistori.

Paraules clau: