Back to top

L'Ajuntament vetllarà perquè es respecti la distància de seguretat a les terrasses

L'alcalde Carles Pellicer ha anunciat aquest dilluns a la tarda un nou paquet de mesures per lluitar contra el rebrot de COVID-19 a la ciutat. S'aplicaran fins al 7 de setembre.

"No s'ho prenguin de broma. No podem abaixar la guàrdia", diu l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que admet que la situació a la ciutat és greu, per bé que molt lluny de la del març quan va esclatar la pandèmia de la COVID-19. Amb tot, el batlle reusenc que aquest dilluns ha presidit una nova reunió del comitè d'emergències municipals, ha anunciat noves mesures i restriccions per tal de lluitar contra la propagació del virus. 

Control a les terrasses

Segons l'alcalde de Reus, a partir d'ara i fins al proper 7 de setembre com a mínim, es controlarà que les terrasses de bars i restaurants mantinguin una distància de seguretat "de dos metres" entre taula i taula. Això s'ha d'entendre amb un concepte que aquest dilluns ha explicat l'alcalde, el d'unitat de taula. "Cada unitat de taula està format per una taula i les cadires. Entre aquesta taula i les cadires hi ha d'haver una distància de dos metres". Una mesura que s'aplica sense que s'ampliï la superfície que permet, a hores d'ara, les llicències de terrasses. 

L'alcalde ha volgut deixar clar que "el brot s'ha donat en trobades familiars i socials" i per tant aposta per vetllar per la seguretat a les terrasses. Considera Pellicer que "és una alerta als propietaris dels bars" i insisteix que es manté la superfície que té cada bar i restaurant per ubicar-hi la seva terrassa. 

Carles Pellicer

Altres mesures contra la COVID-19

Segons Pellicer, després del tancament de jardins, zones infantils i zones esportives a l'aire lliure, ara s'han tancat "tots els equipaments esportius de la ciutat". De fet, l'alcalde apel·la a la responsabilitat dels clubs privats perquè "actuïn amb responsabilitat". 

El comitè d'emergències municipal també ha aprovat aquest dilluns limitar l'aforament del transport públic al 33% i de les vetlles i dels serveis funeraris al 33%. Es manté de moment obert el cementiri perquè "no estem veient que hi hagi una excessiva afluència", però no es descarta tampoc que es clausuri. 

A més, l'Ajuntament també ha decidit "ajornar la programació d'activitats turístiques culturals i lúdiques i no s'autoritzaran les privades que suposin concentració de persones", segons ha anunciat l'alcalde Carles Pellicer. 

Els cribratges, a prop de casa

L'Ajuntament ha demanat una reunió urgent amb el delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, així com també amb els màxims responsables de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. "Volem el màxim d'informació possible per actuar amb el millor criteri a l'hora de prendre mesures". 

Pel que fa als cribratges que s'han realitzat al llarg d'aquest cap de setmana i tenint en compte la baixa participació de la ciutadania, Pellicer assegura que "si hi ha més barris en els quals s'han de fer cribratge demanarem que es facin al mateix barri, per evitar desplaçaments innecessaris". L'Hospital queda lluny, segons l'alcalde, que considera que no és suficient l'autobús gratuït i l'aparcament del centre hospitalari. 

Missatge de tranquil·litat

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer ha llençat aquesta tarda un missatge de tranquil·litat: "Estem en una situació d'alerta preocupant però no d'alarma". Demana responsabilitat a la ciutadania per sortir de la situació actual. "Si tots fem bé les coses, evitarem que l'epidèmia vagi a pitjor i hem de demostrar la nostra solidaritat amb fets per tal de no arribar tard a una situació que no volem". Pellicer recorda que l'Ajuntament està implicat en la gestió de l'epidèmia conjuntament amb el departament de Salut. 

Paraules clau:

Notícies relacionades