Back to top

L'alcohol és la droga més consumida al 2018

El 60% dels casos atesos per l'Àrea de Salut Col•lectiva del Servei d'Addiccions de l'Hospital Sant Joan al 2018 han estat provocats per consum d'alcohol. Avui, amb motiu del Dia Internacional de les Nacions Unides contra l'Abús de Drogues i Tràfic Il•lícit, l'ARSU s'ha concentrat per denunciar la política de drogues actual.
Concentració ARSU

L'alcohol es manté en primera posició en el rànquing de drogues més consumides per la població. Al 2018, gairebé el 60% de persones ateses per l'Àrea de Salut Col·lectiva del Servei d'Addiccions de l'Hospital Sant Joan han vingut per consum d'alcohol, deixant en un percentatge molt baix els casos atesos per substàncies il·legals.

L'associació Reus Som Útils s'ha sumat avui, amb motiu del Dia Internacional de les Nacions Unides contra l'Abús de Drogues i Tràfic Il·lícit, a la campanya 'Recolzi, No castigui'. Una iniciativa global on quasi un centenar de països participen per denunciar la política de drogues actual i lluitar per unes basades en la salut pública i els drets humans.

Segons el Projecte Home, Catalunya ha augmentat un 31% el nombre de persones ateses en els últims cinc anys. Els principals causants són la cocaïna, l'alcohol i el cànnabis.

Paraules clau: