Back to top

L'Aleixar deixa clar a Forestalia el seu 'no' a la MAT

Aquest dimecres, una vuitantena de persones s'han manifestat en aquest municipi en contra de la línia de molt alta tensió. Dos representants de Forestalia, l'empresa que promou el projecte, han visitat l'Ajuntament per explicar-lo.

El projecte de la línia de Molt Alta Tensió projectat per Forestalia que ha de travessar 180 quilòmetres des de l'Aragó fins a Begues, al Baix Llobregat, continua sumant manifestacions públiques en contra.

Després d'unes setmanes en què s'han anat coneixent les al·legacions per part d'institucions i entitats ecologistes per intentar aturar-lo, aquest dimecres, una comitiva del clúster energètic aragonès ha visitat l'Ajuntament de l'Aleixar per explicar el projecte a les autoritats municipals i intentar fer que canviessin d'idea.

Unes visites que també s'han produït a altres municipis de la zona, però que han passat desapercebudes a petició dels propis impulsors del projecte, per evitar situacions com les d'aquest dimecres al migdia. De fet, cap dels dos representants ha estat rebut pels veïns a la seva arribada al consistori. Però, un cop acabada la reunió amb l'alcalde Antoni Abelló i altres regidors, prop d'una hora i quart després, una vuitantena els esperaven a la porta amb pancartes i xiulets.

President de Forestalia i exconsellers 

De l'Ajuntament han sortit dos homes, un d'ells Josep Grau, conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat entre el 1999 i el 2003. L'altre, Fernando Samper, president i fundador de Forestalia. De fet, l'empresa ha enviat en anteriors reunions en altres municipis afectats, a altres alts càrrecs de la política catalana els darrers, anys, com Felip Puig. Aquest cop, el mateix president del clúster aragonès hi ha sigut present.


Veïns de l'Aleixar i també representants d'entitats ecologistes han escridassat durament els dos negociadors, als que han acompanyat fins als seus vehicles, convidant-los a marxar del municipi.

Paraules clau:

Notícies relacionades